Ragu di bufala potje
inhoud 180 gramArt. nr. 241433Ragu gemaakt volgens het recept van de Napolitaanse traditie, met geselecteerde stukken buffelvlees.
De ragu wordt voorbereid met behulp van hoogwaardige ingrediënten waarbij gebruik wordt gemaakt van een hoog percentage vlees.
“pappulaire’’ is de term die wordt gebruikt om aan te geven dat het bij de bereiding voor minimaal 6 uur wordt gesudderd.
Product specificaties
| Artikel nummer | 241433 |
| Land van herkomst | Spanje |
Omschrijving
Casalba: wereldberoemd om Spaanse vleeswaren.
Elk land weerspiegelt zijn eigen cultuur in zijn vleeswaren.
Wij Hollanders, maar ook de Duitsers, de Italianen en niet op de
laatste plaats de Spanjaarden, allemaal hebben we producten
waar we trots op zijn, vaak alleen verkrijgbaar in een bepaalde streek.
Het Spaanse Casalba is een familieonderneming gevestigd in de
uitlopers van de fraaie Sierra de la Demanda even ten oosten van
het Noord-Spaanse Burgos en zo’n beetje tegen de grens van het
gerenommeerde wijngebied Rioja. Al vele generaties lang zorgt de
familie Castro Alba geduldig voor zorgvuldige rijping van hun hammen
van zeer goede kwaliteit. Met de factor tijd wordt niet gesjoemeld en
ambachtelijk werken heeft men hoog in het vaandel.
Dat geldt voor al hun producten en het kwaliteitsdenken begint aan de basis:
het antraciete Iberische varken dat hier deels vrij rondscharrelt in het kenmerkende groene
mediterrane heuvelland met kurk- en steeneiken.
Knorrig worden ze daar niet van en dat proef je want tja ... na dit goede leven worden de varkens natuurlijk geslacht. Zo goed als alle technische delen van het dier worden gebruikt voor Casalba’s wereldvermaarde voortreffelijke vleeswaren.
Een deel wordt ook vers aangeboden. Hier is een overzicht van een dozijn Casalba-producten op de website van Vanilla Venture te vinden. Zo zijn er niet alleen hun mooie hammen van voor- en achtervoet (jamon en paleta, beide ‘de cebo de campo’ dus van varkens met vrije uitloop). Casalba maakt ook de typisch Spaanse sobrasada ibérico de bellota, cabeza de jabali (een eigen soort preskop), pancetta, fuet-, morcilla- en chorizoworsten en - als tegenhanger van de Italiaanse - mortadela iberica met truffel.
