/prodimg/sbr38nwc_1.JPG

Sobrasada Iberico de Bellota Casalba

inhoud +/-1 kiloArt. nr. 240983
Omschrijving

Sobrasada is een rauwe, gerookte worst van de Balearen gemaakt met gemalen varkensvlees, paprika, zout en zwarte peper aan de uiteinden (om insecten af te schrikken). Sommige producenten voegen ook cayennepeper toe aan het mengsel en de markt het als “warme” sobrasada. Het mengsel wordt in een varkensdarm gedaan en opgehangen aan een paal zodat het enkele weken kan rijpen. Sobrasada, samen met botifarró zijn traditionele Mallorcaanse worsten die in de herfst worden gemaakt en die de overgaan van de seizoenen markeren. De sobrasada droogt het beste uit in de Balearen dankzij een ideale combinate van typerende weersomstandigheden (hoge luchtvochtigheid en milde temperatuur) die typisch zijn voor het eind van de Mallorcaanse herfst.

Product specificaties

Artikel nummer240983
Klassevacuum packed
Land van herkomstSpanje

Allergenen info

alr

varkensvlees


Omschrijving

Het Spaanse Casalba is een familieonderneming gevestigd in de
uitlopers van de fraaie Sierra de la Demanda even ten oosten van
het Noord-Spaanse Burgos en zo’n beetje tegen de grens van het
gerenommeerde wijngebied Rioja. Al vele generaties lang zorgt de
familie Castro Alba geduldig voor zorgvuldige rijping van hun hammen
van zeer goede kwaliteit. Met de factor tijd wordt niet gesjoemeld en
ambachtelijk werken heeft men hoog in het vaandel.

Het antracieten Iberische varken dat hier deels vrij rondscharrelt in het kenmerkende groene
mediterrane heuvelland met kurk- en steeneiken.
Knorrig worden ze daar niet van en dat proef je want tja ... na dit goede leven worden de varkens natuurlijk geslacht. Zo goed als alle technische delen van het dier worden gebruikt voor Casalba’s wereldvermaarde voortreffelijke vleeswaren.
Een deel wordt ook vers aangeboden. Hier is een overzicht van een dozijn Casalba-producten op de website van Vanilla Venture te vinden. Zo zijn er niet alleen hun mooie hammen van voor- en achtervoet (jamon en paleta, beide ‘de cebo de campo’ dus van varkens met vrije uitloop). Casalba maakt ook de typisch Spaanse sobrasada ibérico de bellota, cabeza de jabali (een eigen soort preskop), pancetta, fuet-, morcilla- en chorizoworsten en - als tegenhanger van de Italiaanse - mortadela iberica met truffel.