/prodimg/271uvii5_1.png

Ecuador Dark 65% (República del Cacao)

inhoud 2,5 kiloArt. nr. 300505
Omschrijving

Biologische panela-suiker, fruitig, multifunctioneel
 
Ecuador 65% onthult een aanvankelijke zuurgraad die direct wordt gevolgd door tonen van tropische en gekonfijte vruchten. Het is een krachtige chocolade met een lange afdronk. We gebruiken 'Panela', een traditionele biologische ongeraffineerde suiker die wordt geproduceerd door lokale rietsuikerboeren in de buurt van Quito. De rijke smaak vult de laatste nootachtige aroma's van de chocolade aan. Om deze chocolade te maken hebben we ook extra cacaoboter toegevoegd, waardoor hij geschikt is om te enroberen, met de hand te dippen of te vormen.
 
Ingrediënten:
Cacaomassa (cacaomassa) uit Ecuador, suiker, cacaoboter, rietsuiker (Panela), emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanille-extract. Dit product kan sporen bevatten van noten (amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten), pinda's, gluten, sesam, melk en eiwitten. Dit product wordt gemaakt in een installatie waar ook melk wordt gebruikt.

Product specificaties

Artikel nummer300505
Land van herkomstEcuador

Omschrijving

Original Beans: topchocolade die de wereld verbetert
Sinds 2008 combineert Original Beans een dubbele passie: chocolade maken en duurzaam ondernemen waarbij de lat steeds hoger gelegd wordt. Het Bean-team reist tot in de meest afgelegen regenwouden van de wereld om de meest zeldzame cacao te bemachtigen om fijnproevers, milieubewuste consumenten en toonaangevende chefs pure, additiefvrije chocolade te bieden.
Cacao-oogsten die de biodiversiteit van deze oorspronkelijke oerbossen overeind houdt in plaats van deze te schaden. Door ons One Bar: One Tree-programma, planten we een zaailing voor iedere verkochte reep chocolade. Zo beschermt Original Beans het leefgebied van de plaatselijke flora en fauna, cacaoboeren en hun families worden zo gesteund en het erfgoed, de cacaobomen, blijven voor toekomstige generaties bewaard. Tot op heden zorgde One Bar: One Tree voor meer dan een miljoen nieuwe cacaobomen!
Dankzij deze inspanningen om voor continue herbebossing zorg te dragen, de energie-efficiënte productie, de groene logistiek en hun honderd procent bio-composteerbare verpakkingen, is de chocolade van Original Beans inmiddels niet alleen CO²-neutraal, maar zelfs ‘positief’ binnen de eigen bevoorradingsketen. Wie dus Original Beans-chocolade koopt, geniet niet alleen van kwalitatieve topchocolade, maar draagt er ook aan bij het klimaat in de wereld positief te veranderen.
Gelijkgezinden en consumenten (onze ambassadeurs) van over heel de wereld komen zo bij elkaar door de gedeelde gedrevenheid voor duurzame landbouw, heerlijke chocolade en het behoud van bedreigde regenwouden. Zoals het magazine Business Week al opmerkte: ‘Original Beans maakt de wereld beter met behulp van chocolade.’