/prodimg/b768qtj_1.png

Verse eendenlever (grill)

inhoud 400 gramArt. nr. 200004
Omschrijving

Hongaarse eendenlever SELECT. Speciaal voor Nivo Finess gemeste levers. Bij binnenkomst geselecteerd op toepassing. Absoluut de beste eendenlevers op de markt! Kwalitatief vlees begint bij respect voor de dieren zelf!Dit geldt ook voor foie gras.De ganzen die voor NIVO-finess’ worden opgekweekt groeien op in de wei (vrije uitloop), waar zemeer dan voldoende plaats genieten en naar hartenlust kunnen grazen.‘s Nachts worden ze binnen gehaald in grote stallen ter bescherming voor roofdieren. Hier verblijvenze overdag ook indien het weer het niet toelaat ze buiten te houden, zoals bij hevige regen, extremekoude, hitte,….Na 4 tot 6 maanden (afhankelijk van de periode in het jaar) verblijf in deze ‘vrije velden’ worden zeverdeeld over kleine boeren die instaan voor het afmesten. Hier verblijven ze 19 tot 21 dagen in eenstal op stro. Deze stal is onderverdeeld in compartimenten waar ze met een tiental dieren samenzitten. Voor de ‘gavage’ (sondevoeding) worden ze meermaals daags meegenomen om de voedingtoegediend te krijgen, nadien waggelen ze zelf terug naar de hun gekende plek.Voor het toedienen van de voeding wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke verteringssysteemvan de gans!De voeding wordt gegeven via een flexibel om enig risico op interne verwondingen te vermijden.Door de kleinschalige werking kan er de nodige tijd en aandacht worden besteed om dezevoedingsmomenten zo aangenaam als mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat de ganzen met eenminimum aan stress kunnen opgroeien. Meer nog, mits het correct inbrengen van de tube hebben dedieren hier absoluut geen hinder van.Stress bij de dieren wordt zo veel als mogelijk vermeden door:- Te werken met kleine boeren die telkens een kleine groep (100/150-tal dieren) per keerafmesten. Zo kunnen de nodige zorgen worden geboden en voldoende tijd genomen omde voeding correct te geven.- Verschillende ‘gaveurs’ te beperken tot 2. De ganzen worden steeds gevoed doordezelfde mensen die elkaar afwisselen.- De hoeveelheid voeding (maïs) stelselmatig te verhogen. Er wordt begonnen met eenkleine hoeveelheid die makkelijk behapbaar is voor de dieren.- Te werken met een flexibel, zo worden interne verwondingen (en dus onnodig lijden)vermeden.- De ganzen op de volle grond te houden, niet in draadkooien op werkhoogte.- Tijdig te stoppen met afmesten. Zo blijven de levers van beperkte grote, aangenamervoor de dieren én beter van kwaliteit.

Product specificaties

Artikel nummer200004
Land van herkomstBelgie

Omschrijving

Kwalitatief vlees begint bij respect voor de dieren zelf!
Dit geldt ook voor foie gras.
De ganzen die voor NIVO-finess’ worden opgekweekt groeien op in de wei (vrije uitloop), waar ze
meer dan voldoende plaats genieten en naar hartenlust kunnen grazen.
‘s Nachts worden ze binnen gehaald in grote stallen ter bescherming voor roofdieren. Hier verblijven
ze overdag ook indien het weer het niet toelaat ze buiten te houden, zoals bij hevige regen, extreme
koude, hitte,….
Na 4 tot 6 maanden (afhankelijk van de periode in het jaar) verblijf in deze ‘vrije velden’ worden ze
verdeeld over kleine boeren die instaan voor het afmesten. Hier verblijven ze 19 tot 21 dagen in een
stal op stro. Deze stal is onderverdeeld in compartimenten waar ze met een tiental dieren samen
zitten. Voor de ‘gavage’ (sondevoeding) worden ze meermaals daags meegenomen om de voeding
toegediend te krijgen, nadien waggelen ze zelf terug naar de hun gekende plek.
Voor het toedienen van de voeding wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke verteringssysteem
van de gans!
De voeding wordt gegeven via een flexibel om enig risico op interne verwondingen te vermijden.
Door de kleinschalige werking kan er de nodige tijd en aandacht worden besteed om deze
voedingsmomenten zo aangenaam als mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat de ganzen met een
minimum aan stress kunnen opgroeien. Meer nog, mits het correct inbrengen van de tube hebben de
dieren hier absoluut geen hinder van.
Stress bij de dieren wordt zo veel als mogelijk vermeden door:
- Te werken met kleine boeren die telkens een kleine groep (100/150-tal dieren) per keer
afmesten. Zo kunnen de nodige zorgen worden geboden en voldoende tijd genomen om
de voeding correct te geven.
- Verschillende ‘gaveurs’ te beperken tot 2. De ganzen worden steeds gevoed door
dezelfde mensen die elkaar afwisselen.
- De hoeveelheid voeding (maïs) stelselmatig te verhogen. Er wordt begonnen met een
kleine hoeveelheid die makkelijk behapbaar is voor de dieren.
- Te werken met een flexibel, zo worden interne verwondingen (en dus onnodig lijden)
vermeden.
- De ganzen op de volle grond te houden, niet in draadkooien op werkhoogte.
- Tijdig te stoppen met afmesten. Zo blijven de levers van beperkte grote, aangenamer
voor de dieren én beter van kwaliteit.