Wrangeback

inhoud kiloArt. nr. 131152
Omschrijving

Wrangeback werd in 1889 geregistreerd als eerste Zweeds kaasmerk. Na een productiestop werd in 2008 de kaas voor het eerst opnieuw gemaakt. De kennis van een 82-jarige kaasmaker die  voor de productiestop in de kaasmakerij aan het werk was een enorme hulp. De kaas wordt gemaakt uit gethermiseerde koemelk aan het Vattemmeer tussen goteborg en stockholm. De kaas rijpt een 10-tal maanden.   

Product specificaties

Artikel nummer131152
Land van herkomstZweden

Omschrijving

In 2010 werd Van Tricht door The Wall Street Journal uitgeroepen tot de allerbeste kaaszaak van Europa! Rare jongens, die Amerikanen, want heel wat chefs in België en Nederland wisten dat allang!
Want kaas kopen is één ding, maar kaas op het juiste moment kopen, dat is wat anders. Kaas die voldoende gerijpt heeft om er maximaal van te kunnen genieten. De meeste kazen verlaten de producent te vroeg omdat men veronderstelt dat ze toch nog even op de plank moeten liggen voor ze verkocht worden. Daarom is het goed dat er tussen producent, winkel en restaurant nog een soort rijpingsfase zit. Bij kazen noemt men dat affineren, een woord dat ook de specialistische kennis omsluit die men van dit proces moet hebben.