/prodimg/nmfkdsys_1.jpg

Jamon de Bellota Iberico 50% 48md Casalba z/b

inhoud +/- 5 kiloArt. nr. 241418
Omschrijving

Een juweel van de weide! 
 
Jamon de Bellota Iberico 50% raza iberica 
48 maanden gerijpt.  
 
Prachtig stuk Jamon van 50% Iberico varken en 50% Duroc varken. 
 
Bellota kwaliteit, dit betekend dat de varkens volledig vrije uitloop hebben gehad in de mediterrane bossen. 
Gevoed met gewassen bellotas (eikeltjes van de kurkeik).
Het donkerrode vlees van het Iberico varken in combinatie met het vlees van de Duroc varken zorgt voor een geweldige textuur. 
Daarbij draagt de voeding enorm bij aan een uitzonderlijke smaak!  48 maanden gerijpt, zonder been +/- 5kg.  
 

Product specificaties

Artikel nummer241418
Land van herkomstSpanje

Allergenen info

alr

varkensvlees


Omschrijving

Het Spaanse Casalba is een familieonderneming gevestigd in de
uitlopers van de fraaie Sierra de la Demanda even ten oosten van
het Noord-Spaanse Burgos en zo’n beetje tegen de grens van het
gerenommeerde wijngebied Rioja. Al vele generaties lang zorgt de
familie Castro Alba geduldig voor zorgvuldige rijping van hun hammen
van zeer goede kwaliteit. Met de factor tijd wordt niet gesjoemeld en
ambachtelijk werken heeft men hoog in het vaandel.

Het antracieten Iberische varken dat hier deels vrij rondscharrelt in het kenmerkende groene
mediterrane heuvelland met kurk- en steeneiken.
Knorrig worden ze daar niet van en dat proef je want tja ... na dit goede leven worden de varkens natuurlijk geslacht. Zo goed als alle technische delen van het dier worden gebruikt voor Casalba’s wereldvermaarde voortreffelijke vleeswaren.
Een deel wordt ook vers aangeboden. Hier is een overzicht van een dozijn Casalba-producten op de website van Vanilla Venture te vinden. Zo zijn er niet alleen hun mooie hammen van voor- en achtervoet (jamon en paleta, beide ‘de cebo de campo’ dus van varkens met vrije uitloop). Casalba maakt ook de typisch Spaanse sobrasada ibérico de bellota, cabeza de jabali (een eigen soort preskop), pancetta, fuet-, morcilla- en chorizoworsten en - als tegenhanger van de Italiaanse - mortadela iberica met truffel.