
Verse ganzenlever (grill)
Product specificaties
Leverancier | NIVO Finess nv |
Artikel nummer | 210006 |
Art. nr. leverancier | 957 |
Land van herkomst | Belgie |
Omschrijving
Hongaarse ganzenlever SELECT. Speciaal voor Nivo Finess gemeste levers. De verse lobben worden zorgvuldig uitgeselecteerd volgens verschillende vereisten. Elke bereiding heeft namelijk een ander type foie gras nodig. Daarom is het ook in uw belang dat wij uw specifieke behoeften kennen. Enkel zo kunnen we zorgen voor een prima kwaliteit en stabiliteit. Kwalitatief vlees begint bij respect voor de dieren zelf!Dit geldt ook voor foie gras.De ganzen die voor NIVO-finess’ worden opgekweekt groeien op in de wei (vrije uitloop), waar zemeer dan voldoende plaats genieten en naar hartenlust kunnen grazen.‘s Nachts worden ze binnen gehaald in grote stallen ter bescherming voor roofdieren. Hier verblijvenze overdag ook indien het weer het niet toelaat ze buiten te houden, zoals bij hevige regen, extremekoude, hitte,….Na 4 tot 6 maanden (afhankelijk van de periode in het jaar) verblijf in deze ‘vrije velden’ worden zeverdeeld over kleine boeren die instaan voor het afmesten. Hier verblijven ze 19 tot 21 dagen in eenstal op stro. Deze stal is onderverdeeld in compartimenten waar ze met een tiental dieren samenzitten. Voor de ‘gavage’ (sondevoeding) worden ze meermaals daags meegenomen om de voedingtoegediend te krijgen, nadien waggelen ze zelf terug naar de hun gekende plek.Voor het toedienen van de voeding wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke verteringssysteemvan de gans!De voeding wordt gegeven via een flexibel om enig risico op interne verwondingen te vermijden.Door de kleinschalige werking kan er de nodige tijd en aandacht worden besteed om dezevoedingsmomenten zo aangenaam als mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat de ganzen met eenminimum aan stress kunnen opgroeien. Meer nog, mits het correct inbrengen van de tube hebben dedieren hier absoluut geen hinder van.Stress bij de dieren wordt zo veel als mogelijk vermeden door:- Te werken met kleine boeren die telkens een kleine groep (100/150-tal dieren) per keerafmesten. Zo kunnen de nodige zorgen worden geboden en voldoende tijd genomen omde voeding correct te geven.- Verschillende ‘gaveurs’ te beperken tot 2. De ganzen worden steeds gevoed doordezelfde mensen die elkaar afwisselen.- De hoeveelheid voeding (maïs) stelselmatig te verhogen. Er wordt begonnen met eenkleine hoeveelheid die makkelijk behapbaar is voor de dieren.- Te werken met een flexibel, zo worden interne verwondingen (en dus onnodig lijden)vermeden.- De ganzen op de volle grond te houden, niet in draadkooien op werkhoogte.- Tijdig te stoppen met afmesten. Zo blijven de levers van beperkte grote, aangenamervoor de dieren én beter van kwaliteit.
Meer aanbiedingen
Service & Contact
Snel regelen in je accountBekijk je bestelling, facturen of pas je gegevens aan.
Heb je ons nodig?We helpen je graag via de contactpagina of het formulier