/prodimg/7w5txe4n_1.png

Femmes de Virunga 55% ORG

inhoud 2 kiloArt. nr. 300395
Omschrijving

Omdat alle cacao oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, vind je in Afrika alleen cacao die daar in de koloniale tijd naar toe is gebracht en daarom Forastero (The Stranger) wordt genoemd. Omdat dit verwijst naar alle cacao die oorspronkelijk uit het stroomgebied van de Amazone komt, wordt het ook Amazone genoemd. De genetica van deze cacao is nog onbekend, maar één ding is zeker: het laat als geen ander zien hoe belangrijk bodem, klimaat en vakkundige verwerking zijn voor de smaak van chocolade - vergelijkbaar met wijn. De diep donkere Original Beans Cru Virunga 70% en de sterke Femmes de Virunga 55% bars weerspiegelen de grote leerstappen van de boeren met betrekking tot fermentatie en drogen.

Product specificaties

Artikel nummer300395
Land van herkomstZwitserland

Allergenen info

alr

lactose

alr

melk


al

noten

alr

soja

Omschrijving

Original Beans: topchocolade die de wereld verbetert
Sinds 2008 combineert Original Beans een dubbele passie: chocolade maken en duurzaam ondernemen waarbij de lat steeds hoger gelegd wordt. Het Bean-team reist tot in de meest afgelegen regenwouden van de wereld om de meest zeldzame cacao te bemachtigen om fijnproevers, milieubewuste consumenten en toonaangevende chefs pure, additiefvrije chocolade te bieden.
Cacao-oogsten die de biodiversiteit van deze oorspronkelijke oerbossen overeind houdt in plaats van deze te schaden. Door ons One Bar: One Tree-programma, planten we een zaailing voor iedere verkochte reep chocolade. Zo beschermt Original Beans het leefgebied van de plaatselijke flora en fauna, cacaoboeren en hun families worden zo gesteund en het erfgoed, de cacaobomen, blijven voor toekomstige generaties bewaard. Tot op heden zorgde One Bar: One Tree voor meer dan een miljoen nieuwe cacaobomen!
Dankzij deze inspanningen om voor continue herbebossing zorg te dragen, de energie-efficiënte productie, de groene logistiek en hun honderd procent bio-composteerbare verpakkingen, is de chocolade van Original Beans inmiddels niet alleen CO²-neutraal, maar zelfs ‘positief’ binnen de eigen bevoorradingsketen. Wie dus Original Beans-chocolade koopt, geniet niet alleen van kwalitatieve topchocolade, maar draagt er ook aan bij het klimaat in de wereld positief te veranderen.
Gelijkgezinden en consumenten (onze ambassadeurs) van over heel de wereld komen zo bij elkaar door de gedeelde gedrevenheid voor duurzame landbouw, heerlijke chocolade en het behoud van bedreigde regenwouden. Zoals het magazine Business Week al opmerkte: ‘Original Beans maakt de wereld beter met behulp van chocolade.’