
Lavendel extract
inhoud 15 mlArt. nr. 520811Een honderd procent natuurlijk aroma verkregen door stoomdistillatie uit de Lavandula angustifolia. Hét mysterieuze ingrediënt voor ijs, patisserie, creatief koken en cocktails.
Product specificaties
| Artikel nummer | 520811 |
| Land van herkomst | Italie |
Omschrijving
Mattia Pariani: alles rond noten
De naam Pariani staat voor topkwaliteit rond allerlei Italiaanse noten. Rond het jaar 2000 begon Mattia Pariani zich te specialiseren in de verwerking van hazelnoten uit Piemonte. In Italië is hij inmiddels dé specialist op dit vlak, maar hij weet ook alles van walnoten (uit Veneto), Toscaanse pijnboompitten, amandelen en de beroemde pistachenootjes, beide van het eiland Sicilië.
'Vloeibare hazelnoot'
De Tonda gentile del Piemonte wordt ook wel de nocciola Piemonte (Piemontese hazelnoot) genoemd en de meeste mensen die het nootje kennen gaan glimlachen als je erover begint. Deze hazelnoot heeft namelijk een prachtaroma en een zeer delicate smaak. De houdbaarheid is beter omdat het vetgehalte lager is dan andere soorten en het dunne schilletje is makkelijk verwijderbaar na het roosteren. Kortom: beter kom je ze niet tegen.
In hun koudgeperste vloeibare hazelnoten wordt de authentieke complexe smaak van deze bijzondere hazelnoot maximaal naar voren gehaald. De noten worden eerst licht geroosterd, koud geperst en daarna gaat de olie (zonder verdere toevoegingen) de fles in. Deze olie doet het geweldig bij carpaccio, in mayonaise of bijvoorbeeld vinaigrette.
Van onder de Etna
Nog iets moois: het plaatsje Bronte ligt aan de voet van de immer rommelende Etna. Pariani laat er alleen de beste (DOP) pistachenoten selecteren die een delicate lichtzoete, ziltige en aromatisch smaak hebben naast hun kenmerkende heldergroene kleur. Pariani maak onder meer een prachtig groene puree van deze nootjes. Patissiers zijn er dol op. Wij hebben onder meer: • Tonda-hazelnoot, Piemonte (IGP): per kilo • Siciliaanse Bronte (DOP) pistachepuree • Hazelnootolie en -pasta
Bekijk ons verdere assortiment!
