/prodimg/jpsie8nx_1.jpg

Ventreche plate met piment d'Espelette

inhoud +/-2 kiloArt. nr. 240018
Omschrijving

Dit is buikspek uit Bayon, gekruid met piment d’ Espelette. Lekker om mee te grillen! Wat is er zo bijzonder aan Bayonne-ham? Het gaat voornamelijk om de kwaliteit van het vlees. Een echte Bayonne-ham komt van varkens die in een van de drie departementen opgroeien in het uiterste zuidwesten van het land: in de Pyrénées-Atlantiques, de Hautes-Pyrénées of in de Gers. De dieren worden met graan gevoerd. De Bayonne-ham staat bekend als de beste die in Frankrijk gemaakt wordt.

Product specificaties

Artikel nummer240018
Land van herkomstFrankrijk

Omschrijving

in 1983 richtte Jean-Baptiste Loyatho zijn varkensstallen op in Gamarthe: in het hart van de Baskische bergen, geholpen door.. tachtig vrienden! Daarna is hij begonnen als fokker, mesteur en selecteur van de mooiste varkens. Alle varkens op het bedrijf - van kleine biggen tot volwassen varkens - worden 8 tot 11 maanden grootgebracht (in plaats van de standaard 6 maanden). In 3 kleine bergdorpjes in het Baskenland met respect voor de principes van duurzame landbouw. Het resultaat: 'zware varkens' van 120 tot 140 kg. Ze geven de varkens rustig de tijd, en dat zorgt voor een rijpere en mooiere smaak!