/prodimg/owyfee8_1.PNG

Bayonne ham IGP 13mnd kilo

inhoud +/-5 kiloArt. nr. 240016
Omschrijving

Franse ham met een eigen 'appelation controlle'. De smaak ligt een beetje tussen die van serrano- en parmaham in. Wat is er zo bijzonder aan Bayonne-ham? Het gaat voornamelijk om de kwaliteit van het vlees. Een echte Bayonne-ham moet gemaakt zijn van varkens die in een van de drie departementen in het uiterste zuidwesten van het land opgroeien: in de Pyreneeën Atlantiques, de Hautes Pyreneeën of in de Gers. De dieren worden met graan gevoederd. De 'jambon de Bayonne' staat bekend als de beste die in Frankrijk gemaakt wordt.

Product specificaties

Artikel nummer240016
Land van herkomstFrankrijk

Allergenen info

al

gluten

alr

soja


Omschrijving

in 1983 richtte Jean-Baptiste Loyatho zijn varkensstallen op in Gamarthe: in het hart van de Baskische bergen, geholpen door.. tachtig vrienden! Daarna is hij begonnen als fokker, mesteur en selecteur van de mooiste varkens. Alle varkens op het bedrijf - van kleine biggen tot volwassen varkens - worden 8 tot 11 maanden grootgebracht (in plaats van de standaard 6 maanden). In 3 kleine bergdorpjes in het Baskenland met respect voor de principes van duurzame landbouw. Het resultaat: 'zware varkens' van 120 tot 140 kg. Ze geven de varkens rustig de tijd, en dat zorgt voor een rijpere en mooiere smaak!