Chorizo au piment d'Espelette
inhoud +/- 200 grArt. nr. 240014Een chorizo uit Frans Baskenland. Voor de chroizo wordt het vlees van de schouder en de borst gebruikt. Inplaats van pimenton gebruiken ze hier Piment de Espelette. Dit geeft een licht pittige en fruitige smaak.
Product specificaties
| Artikel nummer | 240014 |
Omschrijving
in 1983 richtte Jean-Baptiste Loyatho zijn varkensstallen op in Gamarthe: in het hart van de Baskische bergen, geholpen door.. tachtig vrienden! Daarna is hij begonnen als fokker, mesteur en selecteur van de mooiste varkens. Alle varkens op het bedrijf - van kleine biggen tot volwassen varkens - worden 8 tot 11 maanden grootgebracht (in plaats van de standaard 6 maanden). In 3 kleine bergdorpjes in het Baskenland met respect voor de principes van duurzame landbouw. Het resultaat: 'zware varkens' van 120 tot 140 kg. Ze geven de varkens rustig de tijd, en dat zorgt voor een rijpere en mooiere smaak!
