/prodimg/gkwcie6p_1.jpg

Salami Strolghino di Culatello

inhoud +/-300 gramArt. nr. 240031
Omschrijving

Het is de eerste salami van het seizoen, gemaakt van de snij resten van de Culatello, iets fijner van structuur dan bij gewone salami, op smaak gebracht op de typische lokale manier met Fortana wijn, zeezout en zwarte peper. Om de rijping te versnellen wordt het verpakt in kleine, zeer dunne darm genaamd filsola. Deze darm zorgt ervoor dat de rijping snel plaatsvindt en de worst na vijftien tot twintig dagen al gegeten wordt, het is de eerste worst van het seizoen. De worst wordt normaal gesproken verpakt in beschermend papier, om te voorkomen dat het oppervlak teveel uitdroogt.

Product specificaties

Artikel nummer240031
Klassevacuüm verpakt
Land van herkomstItalië

Omschrijving

Strolghino is een droge worst die gemaakt wordt van de afsnijdsels van de beroemde culatello-ham. Deze strolghino wordt gemaakt door de veelgelauwerde chef Massimo Spigaroli die zijn restaurant met hotel heeft in een landgoed bij Zibello. Niet te zuinig snijden bij de borrel, maar misschien eerst nog even de darm van de worst weken, liefst in een doek, gedrenkte in witte wijn ...